Herdenkingsconcert

Herdenkingsconcert Studievereniging Hucbald: Het requiem van Mozart


Op 4 mei geeft Studievereniging Hucbald, de studievereniging voor studenten muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, een herdenkingsconcert in de Jacobikerk. Aansluitend aan de Dodenherdenking voert het gelegenheidskoor en -orkest onder leiding van Ruben Smits het requiem van Mozart uit. De entree is gratis, na afloop wordt een collecte gehouden.

 

Het herdenkingsconcert is het klinkende resultaat van het Koorproject, dat in januari van start gaat. Het gelegenheidskoor en -orkest bestaat voornamelijk uit studenten uit alle disciplinesverbeteringon. Het project onderscheidt zich door zijn toegankelijkheid: deelname vereist voor koorleden geen ervaring met koorzang en vormt daarmee voor veel deelnemers een eerste kennismaking met het zingen van een groot oratorium. Om deze toegankelijkheid ook te waarborgen voor het publiek, is ervoor gekozen om geen entree te heffen. Om de kosten te dekken, wordt er na afloop een collecte
gehouden.
Voorheen voerde Studievereniging Hucbald de requiems van Verdi (2016), Saint-Saëns (2015), Duruflé (2014), Mozart (2013), Fauré (2010 & 2012) en Cherubini (2011) uit in de Willibrordkerk.

 

Wat?: Herdenkingsconcert van Studievereniging Hucbald:  Requiem van Mozart o.l.v. Ruben Smits
Datum: Donderdag 4 mei, 21:00 uur
Locatie: Jacobikerk, Sint Jacobsstraat 171, Utrecht
Entree: gratis, collecte achteraf