Maak kennis met onze nieuwe dirigent: Ruben Smits. Hij studeerde de bachelor Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen en vervolgens de master Muziekwetenschap in Utrecht. Hierin onderzocht hij het repertoire en beleid van het Nederlands Kamerkoor. Naast zijn studies werkt Ruben in de koormuziek, met name als dirigent en arrangeur in de lichte muziek. Ruben heeft een arrangement geschreven voor het Nederlands Studenten Kamerkoor, waar hij ook in gezongen heeft. Tegenwoordig zingt hij in het professionele koor Consensus Vocalis. Verder dirigeert Ruben de Vocal group Jammin, NeXT Generation, NeXT Level en Summer Vocals, een koorproject in de zomervakantie. Hij is heel enthousiast om ons koorproject te gaan begeleiden en kijkt erg uit naar de eerste repetitie op 23 januari!

Read more

Gisteren mochten we voor het eerst ervaren hoe indrukwekkend het is om samen in een groot koor en orkest te musiceren! Bent u benieuwd naar het eindresultaat? U bent van harte welkom om op 4 mei in de Jacobikerk te komen genieten van het Messa da Requiem van Verdi!

13131110_1002853979807940_5622367603266351614_o

Read more

Wij zijn als koorcommissie ondertussen al aan het aftellen naar 4 mei! Nog maar 16 dagen en dan is het resultaat van het harde werk van al onze koor- en orkestleden, maar ook van de koorcommissie door jullie te bewonderen in de Jacobikerk. Wij zijn al sinds de zomer bezig met het organiseren van dit project door veel te vergaderen en weinig te slapen buiten onze studie! V.l.n.r.: Olaf (PR), Davin (koor), Naomi (voorzitter), Pauline (penningmeester), Suzanne (orkest), Gerrit (artistiek leider) en Richard (secretaris). Wij hopen jullie allemaal te zien op 4 mei!

Read more

Na alle solisten willen we ten slotte nog iemand graag aan jullie voorstellen: al jaren dirigeert Gerrit Maas ons koorproject, en zonder zijn expertise, enthousiasme en bevlogenheid zou het een onmogelijke opgave zijn om grote koorwerken als het Messa da Requiem van Verdi in te studeren en goed uit te voeren! Gerrit studeerde muziekwetenschap in Utrecht (en is hierbij ook nog bestuurslid geweest van Studievereniging Hucbald!) en orkestdirectie bij Lucas Vis in Amsterdam. Al op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn directiedebuut, met een schooluitvoering van Die Zauberflöte van Mozart. Zijn studie sloot hij af met twee uitvoeringen van de monumentale Negende Symfonie van Beethoven. Op Gerrit’s repertoire staan vele grote oratoria: zo ook het Messa da Requiem van Verdi, dat hij al eerder uitvoerde. Dit jaar heeft hij voor het eerst Bach’s Matthäus-Passion gedirigeerd, hetgeen te zien was in een kort interview met de NOS. Het interview met Gerrit is te vinden door deze link te klikken, meer info over hem is te vinden via zijn website, www.gerritmaas.nl.

gerrit

Read more

Als laatste solist zullen we deze week onze sopraan, Irma ten Brinke, aan jullie voorstellen! Irma heeft na het afronden van muziekwetenschap zang gestudeerd in Rotterdam, met een indrukwekkend overzicht aan musici waarbij ze hierbuiten nog lessen volgde. Ook zij heeft al in veel uiteenlopende grote werken gesoleerd, waaruit de enorme flexibiliteit van haar stem ook blijkt. Niet alleen met Verdi’s Messa da Requiem is ze bekent, ook in o.a. La Traviata en Rigoletto heeft ze al solopartijen vertolkt. Moderne muziek draagt zij echter ook een warm hart toe: ze soleerde dan ook in een indrukwekkend aantal premières van hedendaagse componisten. Wij zijn erg blij dat Irma in Verdi’s Requiem uitgebreid de mogelijkheid krijgt om haar virtuositeit te laten horen en we kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking! Meer info over Irma ten Brinke kan gevonden worden op de volgende site, waar je kunt komen door op onderstaande foto te klikken! 

irmatenbrinkezw-199x300

Read more

Tenor Erik Janse zal dit jaar zijn debuut maken in het Requiem van Verdi, maar heeft al een enorm aantal indrukwekkende uitvoeringen op zijn naam staan. Zowel de Matthaüs- als de Johannes-Passion en vele cantates van Bach, maar ook het Requiem van Mozart, de Petite Messe Solennelle van Rossini, liederen van Schubert en Schumann, Liszt, maar ook hedendaagse liederen: deze fantastische tenor heeft enorm veel ervaring in divers repertoire. Wij zijn dan ook erg blij om hem te mogen verwelkomen bij ons koorproject! Meer informatie over Erik Janse kun je vinden op zijn site (waar je heen kunt gaan door op zijn foto te klikken)!

erik_janse_tenor_foto_ruben_jorksveld_klein

 

Read more