Solisten

Gilad Nezer heeft tot zijn 28e als werktuigbouwkundige gewerkt, terwijl hij op zijn 20e al ontdekte dat een carrière in de muziek hem meer aansprak. In 2002 kwam hij naar Nederland om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium.

Gilad maakt sinds 2004 deel uit van het Nederlands Kamerkoor en zingt regelmatig mee met diverse ensembles zoals Silbersee, het Groot Omroepkoor en het Huelgas Ensemble. Als solist heeft hij enkele opera- en oratoriumrollen vertolkt en samen met pianist Kimball Huigens treedt hij regelmatig op met liedrecitals. Ook zingt hij graag populaire (Israëlische) muziek.

Sinds 2005 is Gilad de vaste voorzanger van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in joods-liturgische zang. Zo trad hij een aantal keer in het Concertgebouw op met een joods-liturgisch programma. Ook produceerde hij enkele liturgische en cross-over programma’s.

Gilad’s grote passie is het verbinden van mensen en groepen door middel van muzikale interactie. Daarin geeft hij workshops, coaching en bedrijfstrainingen. In 2011 richtte hij Stichting KeyNote op om muzikale groepsactiviteiten en concerten op professioneel niveau te organiseren bij doelgroepen als psychiatrische inrichtingen, verzorgingstehuizen en asielzoekerscentra.

Irma ten Brinke, sopraan, studeerde na haar doctoraalexamen Muziekwetenschap zang in Utrecht, Rotterdam en Parijs. Ze soleerde o.a. in de grote oratoria van Bach, Handels Messiah en Judas Maccabeus, Saint-Saëns’ Requiem en Oratorio de Noël, Mahlers Rückertlieder, Beethovens negende symfonie en Verdi’s Messa da Requiem. Daarnaast vertolkt zij operarollen. Irma ten Brinke is als koriste verbonden aan Capella Isalana, waarmee zij soleerde in de wereldpremière van Jan Welmers’ Licht en Donker IV, onder leiding van Klaas Stok. Haar liefde voor het lied resulteerde in diverse recitals met onder andere gitariste Jacqueline Snel en pianiste Micha van Weers.

Comments are closed.