Dirigent

Benson Walch (1990) is koor- en orkestdirigent, muzikant en muziekdocent. Hij is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als Docent Muziek, met een minor in orkest- en koordirectie. Ook heeft hij de bachelor Muziekwetenschap en master Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht afgerond. Bij Studievereniging Hucbald is Benson actief geweest als studentmentor in het jaar 2014-2015.

Tijdens zijn studie aan het Conservatorium heeft Benson een musical opgezet en uitgevoerd en stage gelopen op verschillende scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Zijn stage voor de studie Muziekwetenschap vond plaats bij De Ochtend van 4 op Radio 4, waar hij heeft bijgedragen aan de (web)redactie en muzieksamenstelling.

In het verleden heeft Benson gemusiceerd bij Toneelgroep Vest (Den Haag). Daarnaast gaf hij World Music Box workshops op het Rotterdams Conservatorium, basisscholen in Rotterdam, Schiedam en Zuid-Afrika. Hij heeft ook meegewerkt aan AaBeCederik, een theaterprogramma voor kinderen in het Zeeheldentheater, Branoul, de Uitmarkt en op verschillende scholen in Den Haag.

Tegenwoordig is Benson onder andere werkzaam als docent slagwerk en piano, en geeft hij les op diverse basisscholen. Hij treedt op als orkestslagwerker, contrabassist, drummer of pianist bij verschillende projecten. Bovendien werkt hij regelmatig als slagwerkrepetitor bij de Vereniging Hofstads Jeugdorkesten (Den Haag) en als dirigent bij gospelkoor Happy Days (Maassluis), popkoor B-Colourful (Zwijndrecht) en 65+-orkest Atelier Klassiek (Den Haag).

Comments are closed.